Tarieven

Financieel

We hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Wat dat inhoudt, staat hier beschreven. Eens per twee maanden ontvang je een factuur via een beveiligd bericht vanuit het elektronisch patiëntendossier. Het gefactureerde bedrag betaalt je aan ons. Vervolgens dien je de factuur in bij je zorgverzekering.  

Verzekerde zorg

De behandeling wordt door jouw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering vergoed, minus jouw eventueel ‘ongebruikte’ eigen risico van het jaar waarin de behandeling gestart is. Het wettelijk eigen risico bedraagt €385 in 2024. Omdat we geen contracten hebben met de zorgverzekeraars, hangt de hoogte van de door jou te ontvangen vergoeding af van jouw zorgverzekering. De percentages van vergoeding variëren tussen de 50 en 100% van het NzA tarief (het door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tarief).   

Indien je een restitutiepolis hebt wordt over het algemeen een groter percentage van de behandeling vergoed dan bij een naturapolis. Er zijn enkele zorgverzekeraars die, indien je een restitutiepolis heeft, de volledige behandeling vergoeden.   

Tarieven

Wij hanteren de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) tarieven. 

Lees de folder over het bekostigingsmodel hier.

No show tarief

Als je je afspraak door onverwachte omstandigheden moet afzeggen dan kijken we samen naar een andere mogelijkheid voor een afspraak in dezelfde week. Mocht dit niet lukken dan hanteren wij een no-show tarief van €90.  

NB. Het ‘no-show tarief’ wordt niet door de zorgverzekering vergoedt.